Fogadjunk, hogy eddig ön is rosszul töltötte a mobilját!

Leginkább azért sírjuk még vissza néha régi butatelefonjainkat, mert azon akár egy hétig is bírták egyetlen feltöltéssel, mostanában pedig állandóan tölteni kell az érintőkijelzős tepsiket. De vajon jól tesszük mindezt? A legtöbben nagyon nem.

Szóval itt vannak ezek a csodatelefonok és tabletek, manapság már a vécére se megyünk ki nélkülük, viszont állandóan lemerülnek. A helyzet az, hogy lehet átkozni a gyártókat, a technológiát, és persze a gyíklényeket is, de mi magunk is ludasak vagyunk a dologban, ugyanis a legtöbben rosszul töltjük a készülékeket. Ha most megkérdezném, milyen gyakran kell kábelvégre kapni a mobilokat, a legtöbben rávágnák, hogy nem szabad túl gyakran, kis adagokban tölteni őket, hanem szépen meg kell várni, míg már kétségbeesetten kiabál a rendszer, pirosban áll az akku töltöttség-jelzője, és csak akkor kell megszánni a készüléket.

Most akkor játsszuk le a következő videót.

Szóval, a válasz rossz. Az akku-gyártásban érdekelt Cadex által üzemeltetett Battery University weboldal elég részletesen magyarázza el, mit csinálunk rosszul a töltés során, és azt is megmondja, hogy kellene tennünk helyette. Nagyon leegyszerűsítve a következőket kell betartanunk: