Kép a képen: dupla kijelzős LG csúcskészülék érkezik

Ebben az új felsőkategóriás okostelefonban nemcsak frontkamerából van kettő, hanem kijelzőből is.

Az LG által most bejelentett, V10 típusjelzésű vadonatúj high-end készülék egyediségét az adja, hogy előlapján a megszokottól eltérően nem egy, hanem két kijelző kapott helyet – dupla kijelző legutóbb a szétnyitható régi készülékeken volt, normál kivitelű okostelefonon ilyen konfigurációban viszont még sosem. Az orosz YotaPhone mobilokban ugyan két display található, de azok a készülék ellentétes oldalain figyelnek. Az LG legfrissebb mobilján azonban egymás fölé került két megjelenítő, és ha alvó módba kerül a normál kijelző, a másodlagos, energiatakarékos kistestvérén nézegethetjük a legfontosabb információkat.

Az LG V10 főkijelzője 5,7 colos képátlóval és 2560×1440 pixeles QHD felbontással rendelkezik, a felett elhelyezett kiegészítő panel pedig 2,1 colos képátlójú és 1040×160 képpontot vonultat fel. Ez utóbbi képmegjelenítő fixen meg tudja jeleníteni például a pontos időt, még pedig minimális fogyasztás mellett, ezenkívül pedig akár alkalmazás ikonokat is képes felsorakoztatni. A kis kijelzőtől balra található a két darab 5 megapixeles frontkamera, melyek közül az egyik normál-, a másik pedig nagylátószögű.

A rozsdamentes acélból készült keretet kapott telefon előlapján Gorilla Glass 4, hátoldalán pedig egy úgynevezett Dura Sking bevonat található, így a készülék az ígéretek szerint rendkívül jól ellenáll a külső behatásoknak. Az Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszerű LG V10 “agya” egy hatmagos Snapdragon 808 chipset, mely 4 GB RARM és 64 GB flashmemória társaságát élvezi. Említést érdemel továbbá a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat szenzor, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, illetve az LG G4-ből érkezett 16 megapixeles és f1,8-es fényerejű, lézerfókuszos kamera. A 159,6×79,3×8,6 milliméter méretű, illetve 192 gramm tömegű LG V10 ára egyelőre ismeretlen – a telefon első körben az USA-ban és Ázsiában lesz kapható.