Újabb rekordokat dönthet meg az iPhone 6s duó

Az Apple által nemrégiben bejelentett két új iPhone iránt világszerte hatalmas érdeklődés mutatkozik.

Az Apple a múlt héten jelentette be a tavaly ősszel érkezett iPhone 6 és iPhone 6 Plus utódmodelljeit, a vadonatúj iOS 9 operációs rendszerrel támadó iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeket. A két új almás mobilra múlt hét péntek óta adhatók le előrendelések, melyekből az Apple közlése szerint abszolút nincs hiány.

Az amerikai székhelyű gyártó arról számolt be, hogy a 2015-ös új iPhone-ok iránt világszerte óriási az érdeklődés, legalábbis az előrendelésekből erre lehet következtetni. Emlékezetes, hogy a tavalyi modellekből az első hétvége során több mint 10 millió példányt adtak el, és az Apple szerint az új telefonok idén várhatóan meg fogják dönteni ezt a rekordot. Az Apple egyelőre nem közölt konkrét számokat, azt viszont tudni lehet, hogy tavaly az előrendelés első 24 órájában több mint 4 millióan jelezték vásárlási igényüket.

Független elemzők szerint az Apple az idei esztendő negyedik negyedévében több mint 80 millió okostelefont fog értékesíteni, tehát várhatóan meg fog dőlni a tavaly ilyenkor regisztrált mintegy 74 milliós negyedéves eladási rekord is. Érdekesség, hogy a jelenleg iPhone-t használók 70 százaléka 2013-as vagy régebbi mobillal rendelkezik, és ezen felhasználók közül idén sokan új almás mobilt fognak vásárolni. A korábbiaknál jobb kamerával és nyomásérzékelős kijelzővel felvértezett iPhone 6s és iPhone 6s Plus forgalmazása szeptember 25-én kezdődik meg, legalábbis az első körös országokban.