Így vigyázhatsz a kütyüidre a nyári fesztiválokon

Itt a nyár és a fesztiválszezon, a nagy kavarodásban és extázisban azonban könnyen baja eshet a mobilnak, tabletnek és egyéb kütyüknek. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni.

A nyári fesztiválok természetesen első sorban a buliról, koncertekről, barátokról szólnak. Viszont ha divatos szóval “túltoljuk a partizást”, másnap akár kellemetlen meglepetés is érhet: elveszett, vagy ellopott telefon, leesett és összetört tablet, vízbe ejtett fényképezőgép fogadhat. És bizony, az ilyen balesetek még akkor is előfordulhatnak, ha nem eresztjük el a gyeplőt, egyszerűen a sok ember, az extrém helyzetek miatt. Pedig a telefon és hasonló eszközök manapság már szinte a mindennapi élet elengedhetetlen részei, és a fesztiválokon is sokkal többre jók, mint a telefonálásra és netezésre, például a készpénzt teljesen otthon hagyva akár fizethetünk is velük. Épp ezért most nézzük, milyen veszélyek leselkedhetnek eszközeinkre, és hogyan tehetünk ellenük!

Csatt, bumm, potty, csobb

Egy fesztivál forgatagában a fizikai sérülések lehetősége az egyik legfontosabb veszélyforrás. Mivel egy okostelefonnak, vagy tabletnek szinte legnagyobb felületét a kijelző adja, egy egyszerű leejtés, zsebből kiesés, vagy ütődés máris teljesen tönkreteheti a készüléket. Ugyanennyire tönkreteheti a napunkat, ha egy vízparti buli hevében a tóba, folyóba, medencébe csobban a kedvenc eszközünk, amit az esetek többségében még a Baywatch-lányok sem tudnának újjáéleszteni. Nézzük tehát elsőként a tippeket a fizikai sérülések elkerülésére!


Külön utakon

A másik gyakori probléma, ha a zsúfolt, hangos, ingergazdag fesztiválok közepette eltűnik valamelyik eszközünk, akár csak azért, mert észrevétlenül kiesik a zsebünkből, akár azért, mert valaki a felhevült hangulatot kihasználva megszabadít minket tőle. Íme, néhány egyszerű tipp a védelemre és a bajok enyhítésére.