Kémfotók: ami az új iPhone 6-ot táplálja

A hivatalos bejelentés még odébb van, mi viszont már most megmutatjuk az új iPhone akksiját.

Míg az eddig megjelent iPhone-okban csak 3,5-4 colos képátlójú kijelzők voltak, addig a kétféle méretben támadó vadonatúj iPhone 6-ban már 4,7, illetve 5,5 colos display kap helyet. A fémvázas újdonság a pletykák szerint vadonatúj kameramodult kap, mely ugyan még mindig csak 8 megapixeles felbontású, de teljesen új benne a szenzor (pontosabban nagyobb a pixelméret), az objektívjének fényereje pedig nem kevesebb mint f1,8. A nagyobbik iPhone-ban állítólag optikai képstabilizátor és zafírüveg borítás is lesz.

A korábbiaknál nagyobb méretű kijelzőhöz természetesen nagyobb kapacitású akkumulátor passzol, és most megerősítést nyertek azon közelmúltbeli pletykák, melyek szerint a kisebbik iPhone 6-ban 1810 mAh kapacitású, a nagyobbikban pedig 2915 mAh-s akkumulátor található. Összehasonlításképp, a jelenleg kapható almás mobilokban 1510-1560 mAh-s akkumulátor figyel, az androidos csúcsmobilok pedig általában 2800-3200-as akksit virítanak. A kompakt iPhone 6 riválisának szánt és a múlt héten bejelentett Samsung Galaxy Alpha energiaellátásáról egy 1860 mAh-s akkumulátor rejtőzik.

 

A legfrissebb pletykák szerint az iPhone 6-ot szeptember 9-én, egy keddi napon jelenti majd be az Apple, és a két új modell állítólag szeptember 25-étől lesz kapható. A kisebbik iPhone 6 várhatóan ugyanannyiba kerül majd, mint a kifutó iPhone 5s, a nagytestvéréért pedig körülbelül 25 ezer forinttal többet kérnek majd el.