Négy volt origós is Tarjányihoz megy

Az újrainduló zoom.hu ezenkívül nagy számban igazolt az Indexet korábban működtető CEMP csoporttól munkatársakat. Megszereztünk egy 21 fős névsort, kikkel dolgozik majd a portál.
Kapcsolódó cikkek

Terv szerint halad a zoom.hu előkészítése, várhatóan július második felében így megkezdheti a a munkát az új szerkesztőség „béta” üzemben. Az új szerkesztőség tervezett létszáma 30 fő körül van, ebből 21 fővel szerződött mostanra a biztonságpolitikai szakértőként is ismert Tarjányi Péter, a site tulajdonosa, aki a következő napokban írja alá további 5-6 fő szerződését.

Három hangsúlyos terület lesz: politika, gazdaság, szórakoztatás. Úgy tudjuk, hogy az újonnan érkezők többnyire hasonló területen dolgoznak majd, mint korábbi munkahelyeiken, bár lesznek más feladatok is, ugyanis minden újságíró newsroomozni is fog majd.  A gazdasági szekciót a tapasztalt infógyáros, Vitéz F. Ibolya (korábban Világgazdaság, HVG), a szórakoztatót a korábban az Indexet is tulajdonló CEMP-hez tartozó Port.hu kulturális programajánló portál főszerkesztő-helyettese, Marczisovszky Márton viszi majd, aki frissen távozott Spéder Zoltán médiavállalatától.

A Zoom.hu stábjában négy volt origós is található. Ott dolgozik majd az Origo tévé rovatának volt munkatársa, Vajda Judit, aki néhány hónapja annak ellenére állt fel a médiamanipulációkba keveredett portáltól, hogy akkor még nem volt hová mennie, de úgy gondolta, nem adja a nevét ahhoz, ami a kormányközeli portálnál folyik. Ugyancsak az Origótól érkezik Szirmák Erik, aki idén február óta dolgozott a portálnál, azt megelőzően a vs.hu-nál és a Magyar Nemzetnél volt. Szintén a Zoomnak dolgozik majd Grimm Balázs, aki még az év elején jött el az Origo portáltól. A névsorban szerepel Serdült Viktória is, aki egy éve jött el a cégtől.

Pintér Luca, a Velvet.hu rovatvezetője a CEMP csoporttól távozott. Ugyancsak a CEMP-től érkezik Juhász Edina, a Divany.hu munkatársa. Szintén CEMP-es múltja van a korábban az Indexnél dolgozó Csepregi János Botondnak és az egykori velvetes, jelenleg reset.hu-s Fekő Ádámnak.

A kereskedelmi terület vezetőjének is CEMP-es múltja van: az a Szabó Zsolt felel majd a reklámbevételekért, aki korábban a CEMP-nél értékesítési vezetőként dolgozott.

A Marquard Médiához tartozó Playboynak és a Ringier Axel Springer Magyarországhoz tartozó Gyöngy magazinnak is dolgozó Biró Péter Istvánra több területen is számít majd a főszerkesztőnek kinevezett Zappe Gábor. A szintén CEMP-hez tartozó napi.hu-tól is érkezik munkatárs, Papp Zsolt Sándor személyében.

Ábrahám Ambrus, a Népszava volt munkatársa szintén a Zoomnál folytatja, ahogyan az a Sereg András is, aki 1989-től 2005-ig a Népszabadság belpolitikai rovatának újságírója és szerkesztője volt, majd 2005-től egészen idén márciusig az Alkotmánybíróság sajtófőnökeként tevékenykedett.

Liebig Zsolt, aki korábban a Propellernél dolgozott, termékfejlesztési vezető lesz, többek között a szerkesztőségi rendszer beüzemelése, a dizájn elkészítése, illetve a későbbi élesítendő aloldalak is hozzá tartoznak majd. A közösségi médiás felületek kezelése viszont nem hozzá, hanem a Central Médiacsoporttól érkező Barsi Zoltánhoz tartozik majd.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy Szegő Péter (korábban Propeller, közmédia, Mediaworks) lesz a lapigazgató, míg a tavaly bezárt Népszabadság utolsó főszerkesztője, Murányi András hírigazgatóként dolgozik a cégnek. Szintén a stáb tagja lesz Fekete Gy. Attila, aki legutóbb a Simicska Lajos -féle Magyar Nemzetnél dolgozott bűnügyi újságíróként, azt megelőzően pedig a Népszabadságnál végezte ugyanezt. Hozzá tartoznak majd az olyan, hosszabb tényfeltáró, kutatói háttérmunkát igénylő témák mint például az ügynökügy.

A fenti lista hitelességét Tarjányi Péter tulajdonos is megerősítette, hozzátéve, hogy szerinte nagyon erős névsor állt össze.

FüHü néven indul új hírportál és hírügynökség
A portál július elején, a hírügynökségi szolgáltatás a választások után rajtol. Tulajdonosa az egykori Független Hírügynökség alapító-tulajdonosának testvére, de a volt alapító nem vesz részt a munkában.
A tér és idő egyensúlyát is megbontotta a TV2 érdekében az Origo
Egészen sajátos módszereket alkalmazva próbál segíteni a TV2-nek az Origo és a Ripost.