Bevásárolt az Elittárs tulajdonosa

Megvett egy francia társkeresőt az Elittárs tulajdonosa, az Affinitas GmbH.

Az Affinitas GmbH, az Elittárs nevű hosszú távú párkereső tulajdonosa felvásárolta az Attractive World nevű francia társkeresőt – írja a globaldatinginsights.com.

Mindez azért is érdekes, mert ez volt az első akvizíció, amit a berlini székhelyű, Magyarországon is jelenlévő randicég végrehajtott. A portál szerint a vételár 10 és 20 millió euró között lehetett. A két társkereső a tranzakció után is megmarad önállóan, saját név alatt, de egymást segítve működnek majd tovább.

Hosszútávú, minőségi kapcsolatokra szakosodtak

A 2007-ben indult Attractive Worldnek 600 ezer tagja van. Az oldalon a taggá válás feltétele, hogy a regisztráló átjusson egy szakemberek által ellenőrzött regisztrációs folyamaton. Az Elittárs oldalhoz hasonlóan, az Attractive World is azon egyedülállókat célozza meg, akik egy komoly, hosszútávú kapcsolat reményében regisztráltak, a minőséget fontosabbnak tartva a mennyiséggel szemben, ezért van az, hogy három jelentkező közül csak egy jut át a végső rostán, ezután kezdődhet csak a szerelemkeresés.

Önállóan, de együtt

Az Attractive Franciaországon kívül Luxemburgban, Belgiumban és Svájcban is jelen van. Az Elittárs tulajdonosának azért lehetett vonzó a felvásárlás, mert így a hosszú távú kapcsolatkeresők piacán Franciaországban megerősíthetik piacvezető pozícióikat.

Az Elittárs közlése szerint az anyacége 2016 első felében 23 százalékos globális növekedést ért el, a cég a méretét, tudását és a nemzetközi sikerét használva segíteni kívánja az Attractive World új piacokon történő gyors növekedését.

Franciaország vált az egyik legerősebb piaccá

Jeronimo Folgueira, a cég vezérigazgatója a felvásárlás kapcsán arról beszélt, hogy Franciaország a legsikeresebb országukká vált az Egyesült Államok mellett, illetve hogy az Attractive World-ből egy nemzetközileg elismert márkát fognak kovácsolni.

Hasonlóan nyilatkozott Ludovic Huraux, az Attractive World alapítója is:

Büszke vagyok rá, hogy az Attractive World új kihívások elé néz. Úgy gondoljuk, hogy ez az izgalmas fejezet a cég életében új lehetőségeket nyit meg a márka előtt és sokkal nagyobb sikereket érhetünk el a terjeszkedéssel.

Az Attractive World egyébként az indulása óta eltelt hat évben hatszorosára növelte az árbevételét.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)