Panaszkodnak az emberek, hogy az új Oreótól rózsaszínű lett a székletük

Az egy dolog, hogy a nyálad, nyelved és szád is színpompás lesz tőle, de a színezék még az emésztőrendszer legvégén is elfedi az eredeti színeket.

Az Oreo pár hete mutatta be a már Magyarországon is hódító édesség legújabb limitált szériás változatát az Egyesült Államokban. A cég a kekszet a Peeps nevű, híres mályvacukros amerikai édességgel ötvözte, aminek eredménye egy élénkrózsaszín krémmel töltött kekszvariáció lett.

Az hamar kiderült, hogy a neonszínű krémtől rikítóan rózsaszínű lesz az emberek szája, nyelve és nyála.


De a mályvacukros töltelék nem csak az emésztőrendszer elején okozott nem várt elszíneződéseket, hanem a legvégén is. Igen, az új Oreótól még az emberek ürüléke is rózsaszínű lett, és ezt a sokkoló felfedezést több fogyasztó is közösségi oldalakon osztotta meg ismerőseivel. (Nem kell megijedni, képeket szerencsére nem osztottak meg – legalábbis mi nem futottunk bele egybe sem.)

“A Peeps Oreók élénk rózsaszínné tették a kakimat”


“Köszönöm Oreo, Peeps, hogy vöröses-rózsaszínné változtattátok a kaimat”


“Srácok. Megettem ma egy egész csomag Peep Oreót…és a kakim rózsaszínű”

Az Oreo közleményben reagált a nem várt hatásra, leírva, hogy a töltelékben egy élénkrózsaszín ételszínezék található (FD & C Red No 3), és elmagyarázták, hogy az ilyen ételek „ideiglenesen megszínezhetik a nyelvet és szájat”. És a végén hozzátették: „Ezek az ételek ideiglenesen megszínezhetik az ürüléket is.”

Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint az elváltozás csak azokat az embereket érintette, akik nagy mennyiségben ettek az édességből.