Ékszerboltból lopott készpénzt a világ legpofátlanabb majma – videó

Biztonsági kamerák rögzítették a bűncselekményt.
Kapcsolódó cikkek

Hogy a majmok lopnak, egyáltalán nem újdonság, mi magunk is többször beszámoltunk az állatbűnözés eme alattomos megnyilvánulásáról.

Azt is lehetett hallani, hogy a szokásos kis piti bűncselekmények (szendvics, banán lenyúlása óvatlan turistáktól) elkövetése mellett olykor komolyabb értéktárgyakra is ráteszik szőrös mancsukat. Most azonban videó is bizonyítja, mennyire fejlett már a bűnelkövetési technikájuk.

A délkelet-indiai Guntúrban (Ándhra Prades állam) készült felvételen azt láthatjuk, amint egy majom

készpénzt tulajdonít el egy pláza egyik ékszerüzletéből.

A beszámolók szerint a trükkös tolvaj először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy behajított egy guáva gyümölcsöt a boltba – aztán követte, mintha csak azért jönne be, hogy újra magához vegye. Az üzlet alkalmazottai kidobták a gyümölcsöt, de a majmot addigra hatalmába kerítette a shoppingolás iránti vágy, és úgy döntött, körülnéz.

Támadást indított az egyik eladó ellen, aki elmenekült; ezek után az állatbűnöző 20 percet töltött zavartalanul az ékszerboltban. Indulás előtt magához vett 10 ezer rúpia (körülbelül 40 ezer forint) készpénzt, és távozott. Az alkalmazottak nem tudták utolérni.