A Nap Hülyéje: a részeg golfozó, akinek szemetesbe szorult a feje

Szegény Dave Sayersre most már örökké e videó miatt fognak emlékezni. De legalább elmondhatja, milliókat nevettet meg.

A 49 éves brit vállalkozó egy 24 órás jótékonysági golfversenyen vett részt az angliai Wolstanton golfklubban, amikor pár sör elfogyasztása után vicces ötletnek tűnt számára, hogy berakja a fejét az egyik szemetesbe. A jelenet végül tényleg vicces is lett. Igaz, csak azután, hogy feje beszorult a nyílásba, és ott ragadt fejjel a kukába szorulva.

Dave Sayers a The Sentinel című lapnak elmondta: már a nap vége felé jártak, amikor pár rossz ütés után kissé elvesztette a fejét és úgy döntött, kidobja a szemetesbe a golfütőit. Azok azonban nem fértek be a kukába, ezért úgy döntött, hogy „egy kicsit tovább megy”, és inkább a „fejét dobja ki”. Amit aztán nem tudott kihúzni onnan.

A jelenet természetesen mágnesként vonta oda a nézelődőket – talán mondani sem kell – remekül mulattak a szorult helyzetbe került Sayersen. Felesége, és két kamaszkorú fia is ott volt a tömegben, de ők a férfi elmondása szerint már inkább „kínosan érezték magukat” az eset miatt. Nem úgy a haverjai, akik „imádták”.

Az eset óta már a „szemetes ember” becenevet is magáénak tudható férfi tíz percig volt a kuka foglya, mire sikerült kiszabadítani. Végül az egyik nézelődő oldotta meg a szorult helyzetet, akinél volt vazelin és a síkosítóval bekente a fejét, hogy ki tudjon csusszanni.

És ha valakiben esetleg kérdések merülnének fel azzal kapcsolatban, mit keresett egy üveg vazelin a segítőkész golfozónál, Sayers elmondta: a játékos a gyulladások elkerülésére használta a 24 órás versenyen.