Íme a világ legrészegebb emberei – videó

Ivó-napi válogatás az elmúlt évezredek legviccesebb felvételeiből.

Ivó napja van. A jeles dátumot bizonyos körökben ünnepléssel töltik. Igen, ivással: Ivó nap -> újabb indok a nem hétvégi berúgásra.

Mi természetesen nem értünk egyet ezzel, a mérsékelt, kulturált, felelős alkoholfogyasztás hívei vagyunk. Semmiképp sem szeretnénk Tibiatya-módra népszerűsíteni a lerészegedést a többszázezer alkoholbeteg országában; pusztán bemutatjuk az elmúlt néhány évezred legviccesebb videóit, amelyekben döbbenetesen ittas emberek szerepelnek. Aztán hátha ezeknek a képsoroknak (a sírva röhögés mellett) még lesz olyan elrettentő erejük is, hogy néhány (mértéktelen) ivásra hajlamos olvasót lebeszéljünk erről a buta szokásról. Most pedig jöjjön az Ivó-napi válogatás.

Ami részegen jó ötletnek tűnik, az valójában nem biztos, hogy az

– az alkoholos állapotot bemutató videók többségének ez a legfontosabb tanulsága. Persze vannak olyan gondolatok, amelyek egy normális emberben józanon sem merülnek fel. Például, hogy beleül egy kisbaba etetőszékébe

Vagy hogy Tarzan-imitátorra issza magát, és megpróbál csobbanni egyet.

Aztán vannak olyan tevékenységek, szituációk, amelyek józanon általában nem jelentenek nagy kihívást; ittasan viszont leküzdhetetlennek tűnnek. Mint például a járás.

…vagy egy ruhadarab felvétele. Persze ha már olyan stádiumban vagyunk, hogy ingnek nézzük a gatyát, akkor igen rossz esélyekkel indulunk harcba.

Ennél csak egyetlen nehezebb ellenfél van a ruhadarabok között: a flip-flop papucs. Az nagyon szemét tud lenni!

Állítólag józanon sem pofonegyszerű feladat felülni egy lóra. Ittas állapotban viszont tényleg nem javasoljuk a próbálkozást sem.

Vagy ott van a horgászat. A koncentrálás! Azok a kis bisz-basz csomók a horogra! Hát mennyire nem könnyű! Tegyük hozzá, hogy itt most egy speciális versenyt mutatunk be, ahol csakis sörök fogyasztása mellett szabad pecázni. Ilyesmire viszont nem mindenki képes.

Ha már a lovak és a halak szóba kerültek, ne feledjük, hogy az állatok is be tudnak rúgni, és pont olyan hülyén viselkednek, mint humán kollégáik. Ez a mókus például a túlérett tök áldozata lett.

A világ élvonalában

Az olyan YouTube (és LiveLeak és…) videók, amelyeknek a főszereplője rettentő részeg, legtöbbször Kelet-Európából származnak – ki érti ezt?! Anélkül, hogy részletezni kezdenénk ennek történelmi vagy kulturális okait, nézzük meg lengyel barátunk reménytelen küzdelmét a biciklivel.

Egy másik tökéletes lengyel videóban a kocsival megálló fiatalok egy árokban szundító részeget próbálnak élesztgetni, és amikor meglátják, kivel van dolguk, eléggé meglepődnek!

Mielőtt bárki azt hinné, hogy az ittasság a kistelepüléseken élő, keményen dolgozó lengyel kisemberekre jellemző, emlékeztetünk Milos Zeman cseh elnök mámoros látogatására a koronázási ékszereket őrző Hradzsinban.

A következő helyszínünk Fehéroroszország, ahol két bemálnázott kisnyugdíjas nézeteltérése full kontakt bunyóba megy át; majd jön egy harmadik is, és innentől mindenki több időt tölt vízszintesen, mint függőlegesen.

Vodkaland

Ha Kelet-Európa és alkohol, akkor nehéz lenne kihagyni Oroszországot. Az itt készült videókban legtöbbször benne van a vodkafaktor – az a kiszámíthatatlanságot okozó változó, amely minden esetben izgalmassá teszi a történet végkimenetelét. Hiszen alapesetben mondjuk, ha valaki le szeretne jönni egy emeletes ágyról, akkor lemászik. Kivéve, ha a sztoriban van vodkafaktor.

Ha Oroszországról és a betütükézett állapotról tanítanánk, akkor ez a videó az alaptanterv legfontosabb szemléltetőeszköze lenne:

És ha már a cseszkó elnök teljesítményét kiemeltük, nehogy már ne emlékezzünk meg Borisz Jelcinről, Isten nyugosztalja:

Külön műfajt alkotnak az orosz részeges videókon belül az ittas állapotban elkövetett verekedési kísérleteket bemutató alkotások. Ha ez most a Szeszélyes évszakok lenne, azt mondanánk: „nézzünk meg ezekből egy csokorra valót”.

A lét értelmetlensége című orosz videóban egy döbbenetesen részeg ember elkeseredett küzdelmét láthatjuk legfőbb ellenségével, a kerítéssel.

Pálesztinna

Ki ne hagyjuk a régióból a hazai büszkeségeinket! Íme egy magyar klasszikus; a főszereplők: két döbbenetesen részeg fickó, egy farönk és egy bicikli.

Jackie Chan soha, semmilyen körülmények között nem tudna olyan vicces lenni, mint a magyar részeges karatemester:

És végül a ráadás:

a legdurvább részeg bakik. Na ezért ne fogyasszunk felelőtlenül!