A világ legpofátlanabb meghívója az egyéves gyerek szülinapjára

Tételes és szájbarágós ajándéklista, kikötésekkel, megszorításokkal.

Csodálatos szülinapi meghívó terjed a Redditen. Ahogy egyre jobban belemélyedünk, egyre jobban bízunk benne, hogy csak egy hülye vicc, hiszen ennyire pofátlan senki nem lehet.

Közeleg egy kisfiú első születésnapja, ezért a szülők írtak egy praktikus körüzenetet a meghívottaknak.

Az email – bár említik benne azt is, hogy majd jön a valódi meghívó – elsősorban arról szól, hogy milyen ajándékokat várnak az ismeretlen személyazonosságú kisfiú (a nevét ugyanis szakszerűen kiretusálták) részére.

A levélben szerepel egy négy tételből álló ajándéklista – linkekkel ellátva, hogy nehogy véletlenül mást vásároljanak a meghívottak. A szülők azt is közlik, hogy az egyik nagyszülőnek és sógornőnek külön lajstromot állítottak össze, nehogy többen is ugyanazt a meglepit vegyék meg. Azt is kikötötték, hogy – karácsonyhoz hasonlóan – háztartásonként legfeljebb két ajándékot kérnek.

További szerény kéréseik: ha valaki olyan tárgyat vásárolna, ami nem szerepel a listán (bár kötve hinnénk, hogy valaki ezek után merne ilyet tenni) a számlát mindig adják oda az ajándékkal együtt, hogy adott esetben vissza lehessen váltani; hiszen – ugyebár – a felesleges pénzkidobás senkinek sem jó. Arra is figyelmeztetnek a szülők, hogy könyvet ne vásároljanak a gyereknek, mert már így is rengeteg van, és egyelőre amúgy is utálja, amikor felolvasnak neki. Végül azt kérik a majdani vendégektől, hogy tartózkodjanak a kisfiú nevével ellátott, az utcán is használható ajándékoktól (például felsőruházat), mert az gyerekrabláshoz vezethet (!); továbbá nagyon kérik, hogy ha valakinek egyéb kérdése van a megvásárlandó ajándékkal kapcsolatban, inkább forduljon hozzájuk, mintsemhogy olyasmit vegyen, ami már van a kisfiúnak, vagy amit hamarosan úgyis megkap.

Végül egyetlen mondattal jelzik, hogy hamarosan érkezik a hivatalos meghívó is.

Ennyi.

A Reddit-olvasók a szokott módon, ironikusnál cinikusabb megjegyzésekkel oltogatják a hihetetlen stílusú szülőket; íme a legjobb kommentek:

„A részvételhez itt és itt írja alá, majd a közjegyző által hitelesített okiratot egy héten belül juttassa vissza címünkre.”

„Az ünnepelt megtekintése 20 dollár”.

„Akik visszajeleznek, hogy jönnek, de mégsem jelennek meg, azok számára kiküldjük a számlát a részükre megvásárolt ételekről és italokról.”

Címkék: Redditmeghívó