Támadó elefántot állított meg egy turista

Nem tudjuk eldönteni, hogy a videón látható férfit a „tökös legény” kategóriába soroljuk, vagy az „annyira ostoba, hogy nincsen félelemérzete” kategóriába.
Kapcsolódó cikkek

A felvétel a thaiföldi Phu Luang vadrezervátumban készült, és a világ talán legnyugodtabb emberét lehet rajta látni, aki mindössze egy kézlegyintéssel állít meg egy rárontó elefántot. És utána nevetgélve fordul vissza őt filmező társához, mintha nem is lett volna életveszélyben.

Az esetről nem lehet sokat tudni, így azt sem, hogy a turista mennyire szakértője ez elefántok viselkedésének. Ahogy azt már jeleztük, nem tudjuk eldönteni, hogy „tökös legény”, aki nagyon is jól tudta, hogy mi csinál, vagy csak egy nagyon „szerencsés bolond”, aki fel sem fogta, hogy akár életveszélyben is lehet.

Mindenesetre egy gyors keresés után úgy tűnik, a videón látható férfi a legjobb megoldást választotta. A legrosszabb, amit tehetett volna, hogy elszalad. Azzal ugyanis üldözésre ingerelte volna az elefántot, aminek minden bizonnyal igencsak csúnya vége lett volna.

Egyébként az elefántok rendszeresen szoktak „álrohamot” indítani, amikor igazából nem terveznek támadást, csak a félelem vezérli őket, és ijesztgetnek. Ekkor a legjobb megoldás, ha az ember nem mozdul. Ami, lássuk be, nem lehet egyszerű feladat. Ezt mutatja be egy afrikai szafarivezető, akinek mondjuk meg van a tudása ahhoz, hogy felismerje, nem igazi támadást, hanem csak egy álrohamot indított az elefántbika.