Így lehet beszívni

Alkoholpára házilag: nem kell hozzá más, csak vállalkozó kedv, egy pumpa, egy palack, no meg némi belevaló itóka.
Kapcsolódó cikkek

James May neve elsőre a tévéfüggők számára sem biztos, hogy beugrik, még ha hozzátesszük, hogy Csúcsmodellek, akkor sem feltétlenül.

Ha eláruljuk az eredeti, angol címet, amin a műsor, és annak vezetőjeként emberünk két társával együtt hazánkban is közkedveltté vált, valószínűleg már többeknek rémleni fog. Ez pedig nem más, mint a Top Gear.

A trió magas, hosszú hajú tagja, becenevén “Lassú kapitány” a széria mellett jó pár egyéb televíziós programba belekóstolt. A legutóbbiak már a nevét viselik, a legfrissebbként a James May’s Man Lab (James May – férfi a háznál) most tart a második évadnál.

Ebben egy csapatnyi modern férfinak kell különböző, extrém kihívásokban bizonyítania a helytállását, sokszor a két kezével fabrikált eszközökkel. Közöttük található Oz Clarke, a Mayjel közös borkalandokat feldolgozó, korábbi sorozatokból ismerős, színészből igazi szakértővé avanzsált barát.

Nem hazudtolta meg az italokhoz fűződő, legendás hírét, és az egyik adásban egy whiskey-t a nyomás változtatásával légnemű párlattá alakító szerkezetet barkácsolt. A fenti videó feltöltője ezt reprodukálta egy kevés vodka segítségével.

Biztosan mókás lehet kortyolás helyett belélegezni az alkoholt, bár a kísérlet gyakorlati hasznát maximum házibulikban vehetjük, és azt is inkább egy bizonyos életkor alatt. Megpróbálkozhatunk még a fiatalember slusszpoénjának elsütésével, miszerint egyáltalán nem ittunk egy nyeletet sem, ám az állítás igazságtartalma ellenére az adott szituációban szondát kezelő, hivatalos közeget ez jó eséllyel nem fogja meghatni.