Hé srácok, hová tűnt mindenki?

Szinte minden társaságban akad egyvalaki, aki kicsit lassabb felfogású a többieknél, állandó humorforrást biztosítva ezzel.
Kapcsolódó cikkek

Későn esik le a tantusz. Nehezen fordul a fogaskerék. Nem kapcsol időben. Nem vágja a témát. Sorolhatnánk még azokat a kifejezéseket, amelyek a lassabb megértést írják le, de ez talán felesleges (kivéve, ha az olvasó is ebbe a kategóriába esik…).

Úgy tűnik, a bevezetőben megfogalmazott állítás nem kizárólagosan az emberi kisközösségekben megfigyelhető jelenséget jellemez. Ennek cáfolatához elegendő az alábbi, állatkerti videofelvétel megtekintése.

A pingvinek csapata egy madárként mozdul az ételszállító autó zajának hallatán és indul meg konokul totyogva-sietve a táplálék eredete felé. Egy, csak egy legény, vagy leány marad talpon egy helyben toporogva és ugyanazon a helyen ácsorog tovább, majd tétován téblábol a teljesen rossz, ellentétes irányba tekingetve.

Íme a bizonyíték, hogy egy adott fajon belül sem ugyanolyan értelmi képességekkel rendelkeznek az egyes egyedek. Az alkalmazott gondozók azért biztosan nem hagyják éhen veszni szegény kis balfácánt, izé, pingvint!