Részeg disznók, izé, majmok

A hazánkban kultuszművé vált Sivatagi show legviccesebb jelenetét idéző videóban tolvaj és iszákos cerkófok tartanak elénk görbe tükröt.
Kapcsolódó cikkek

Az 1974-es természetfilm a mozikban is szép sikert mondhatott magáénak, ám igazi diadalútját a számtalan televíziós vetítésnek köszönheti. Eredeti címe a jóval hatásvadászabb magyar változatnál sokkal beszédesebben jelzi alkotói szándékát.

Az “Animals Are Beautiful People” szavak jelentése körülbelül: “Az állatok csodaszép emberek”, amely a bevezetőben már említett képsorban nyeri el legteljesebb mértékben az értelmét.

Generációk derültek az erjedésnek indult gyümölcsöktől mákos, majd másnapos állatok látványán, amely eközben elegáns fricskát adott vigyorgó nézőközönségének. Az önismereti leckének is beillő rész igazolta, hogy az alkohol valóban butít, bár az ölés és nyomorba döntés szerencsére kimaradt.

Hasonló italozási szokásokat tanultak el a Karib-szigetekre a rabszolgákkal együtt Nyugat-Afrikából behurcolt vervet majmok. A cerkóffélék a St. Kitts szigetén megtelepült szeszipar rumgyártásának következményeképpen a mezőkön maradt, erjedt cukornád megkóstolásával ismerkedtek meg az alkohollal.

Távoli leszármazottaik manapság szabályos portyákat indítanak a nyaralótelep bárjai ellen, és gyakorlatilag bármit megtesznek egy színes koktél megszerzéséért.