Így kell szakadó esőben világbajnokká válni

Amikor még a riporterek is végigüvöltik a csúszós menetet. Száguldás két keréken, mi meg csodálkozunk, hogy ép bőrrel megússza.
Kapcsolódó cikkek

Csak hogy képben legyünk: a downhill a kerékpársport azon extrém szakága, amelyben erősen lejtős, és nehéz terepen kell lefelé száguldani.

Mindez leírva egyszerűnek tűnik, de elég ahhoz friss porciónkat megtekinteni, hogy máris lejöjjön: általában olyan emberkék vállalkoznak az ilyesfajta megmérettetésekre, akiknek az utolsó kenet instant formában a zsebükben lapul.

A sportágnak természetesen világbajnoksága is akad, melyet az idén Champéry városkájában rendeztek meg (a település egyébként síparadicsomként funkcionál a szürke hétköznapokon, és a téli hónapokban, tehát a kemény terep már eleve adott). Az időjárás végig kedvezett az izgalmaknak, az eső ugyanis tökéletes vízfüggönyként egyfolytában szakadt.

A nagy neveknek most nem jött be a tuti, hiszen az első helyre esélyes Aaron Gwin egy kicsúszás miatt még a dobogó közelébe sem került.

Nem így Danny Hart, akinek utolsó futama brutálisra sikeredett olyan mértékben, hogy még a közvetítést vezető két újságíró is végig üvöltözött, egy kis sikoltozással megspékelve. Danny első lett, de ne feleldkezzünk meg Liszi Attila magyar bajnokról sem, aki a közel száz induló közül a negyvenedik helyet szerezte meg.