Trump szerint a demokraták betiltanák a teheneket és az ablakokat

„Csodálatos dolgokat akarnak csinálni ezzel az országgal.”

Donald Trump korábbi elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt egy nevadai kampányrendezvényen arról beszélt, hogy a demokraták be akarják tiltani a teheneket és az ablakokat az épületeken.

„Csak úgy előállnak dolgokkal, és olyan dolgokat akarnak, mint például, hogy ne legyenek többé tehenek és ne legyenek ablakok az épületeken” – mondta Trump Las Vegasban, egy latinó szavazóknak tartott kampányrendezvényen. „Csodálatos dolgokat akarnak csinálni ezzel az országgal. Őszintén szólva, ezek őrültek, és nagyon sokat ártanak az országnak.”

Habár az ablakok tiltása új gondolat, nem a mostani volt az első alakalom, hogy Trump azzal vádolta a demokratákat, hogy le akarnak számolni a tehenekkel. Egy nyári nagygyűlésen Trump azt mondta, hogy megválasztása esetén Harris törvényeket hozna a vörös hús betiltására. Hozzátette: „Tudják, mit jelent ez – azt jelenti, hogy nincs több tehén”.

Trump az elmúlt években azt is mondta, hogy a progresszívek által támogatott, átfogó környezetvédelmi terv, a Green New Deal „szétzúzná a farmjainkat, elpusztítaná a csodálatos teheneinket”.

(The Guardian)