Lőfegyveres merénylet történt Izraelben egy autópályán, egy rendőr a helyszínen meghalt

A merénylővel végül egy civil végzett.

Lőfegyveres merényletet követett el egy ismeretlen tettes kedden, az izraeli Javné közelében, egy autópálya-csomópontnál, több jármű és utasai ellen. Több embert megsebesített, közülük egy meghalt még kórházba szállítása előtt – írja az MTI, az izraeli hatóságok közlése alapján.

A merénylő egy harminc év körüli rendőrt gyilkolt meg. Az esetet látva autójával megállt a helyszínen egy orvos, hogy segítséget nyújtson, de őt elütötte egy kocsi, ami miatt könnyebben megsérült. A merénylővel, aki előtte a csomópont több másik részén is az autókra lőtt, végül egy civil végzett.

A helyszínre ment Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter, aki a történtekkel kapcsolatban azt mondta a sajtónak: „Olyan reformot vezettünk be, amely újra és újra bizonyította sikerességét. A civilek engedéllyel tartott fegyverükkel sok emberéletet mentettek már meg” – utalt az általa bevezetett reformokra, amelyek megkönnyítik a civileknek a fegyverviselési engedély megszerzését.

A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, és helikopterrel átkutatta a környéket, esetleges további merénylőket keresve. A híradásokban egyelőre nem esik szó arról, hogy ki volt a merénylő és milyen indítékból cselekedhetett.