Menczer Tamás vázolta Orbán Viktor háromlépéses béketervét

Három egyszerű lépés.

Orbán Viktor békéhez vezető három lépéséről beszélt Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán vasárnap közzétett, Ijesztő cikkek címmel futó videójában.

„A sajtóban ma már olvasható olyan cikk vagy olyan cikkek, én magam találkoztam ilyennel, amelyek arról szólnak, hogy a világ hogyan pusztulna el egy atomháború esetén. Meglehetős precizitással, pontossággal írják le azt, hogy a világ hogyan pusztulna el egy atomháború esetén, és azt kell mondanom természetesen, hogy ez dermesztő, rémisztő és rendkívüli módon ijesztő” – fogalmazott a kormánypárti politikus, majd rátért arra, hogy Orbán Viktor, amikor a békemissziója során találkozott az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint a török elnökkel is, és tárgyalt Donald Trumppal, akkor tett egy jelentést az Európai Tanács elnökének.

Orbán Viktor három javaslatot fogalmaz meg: Tárgyalni kell a kínaiakkal, tárgyalni kell az oroszokkal, és tárgyalni kell a globális dél országaival is, csak így lehet békét teremteni

– mondta Menczer, megismételve a kormány azon álláspontját, hogy azonnali és feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Arról nem beszélt konkrétan, hogy milyen cikkeket olvasott az atomháborúról, mindenesetre Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt a napokban arról beszélt, hogy szerinte 3-4 hónapon belül kitörhet a harmadik világháború.

Kapcsolódó
Trump attól tart, hogy 3-4 hónapon belül kitör a harmadik világháború
Az elnökjelölt Coachella városban értékelte a helyzetet, de megnyugtatott mindenki, ő megoldja majd konfliktusokat.