Trump attól tart, hogy 3-4 hónapon belül kitör a harmadik világháború

Az elnökjelölt Coachella városban értékelte a helyzetet, de megnyugtatott mindenki, ő megoldja majd konfliktusokat.

Donald Trump, az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltje aggodalmát fejezte ki, hogy az elkövetkező néhány hónapban kitörhet a harmadik világháború az amerikai kormányzat jelenlegi politikája miatt – írta az ATV.

Komolyan aggódom a következő három hónap miatt. Komolyan. Attól tartok, hogy három-három és fél-négy hónapon belül világméretű háború törhet ki azok miatt, akik most a kormányban vannak

– mondta Trump a kaliforniai Coachella városban tartott kampánygyűlésen.

Az egykori amerikai elnök ismét hangoztatta, hogy ha újra megválasztják, képes lenne gyorsan megoldani az ukrajnai konfliktust, sőt ezzel egyidőben stabilizálná a közel-keleti helyzetet is.

Trump már korábban is többször állította, hogy a Biden-kormány politikája destabilizálja a világot, és szerinte a konfliktusok kezelése helyett csak súlyosbítják a helyzetet.

Trump szeptemberben találkozott Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel, akinek akkor azt ígérte, hogy megválasztása esetén olyan béketervvel áll majd elő, amely mind az oroszoknak, mind az ukránoknak elfogadható lesz. (A kampánygyűlésről közzétett videó 42. percétől hallható a világháborús rész.)