Halálos áldozata is van az ukránok oroszországi dróntámadásának

Az oroszok által megszállt területen pedig egy üzemanyagraktárat ért találat.

Egy ember meghalt, és 12-en megsebesültek, amikor ukrán drónok támadást intéztek az oroszországi Belgorod megyében és a Krasznodari határterületen szombat hajnalban. Eközben ukrán drónok Luhanszkban eltaláltak egy üzemanyagraktárat, ahol kigyulladt egy üzemanyagtartály – adta hírül az MTI.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod kormányzója a Telegramon azt közölte, hogy a régióban található Sebekino településen egy ember életét vesztette, 9-en pedig megsebesültek. Ugyancsak ukrán támadás következtében egy nő és két férfi megsebesült az Usztyinkát ért csapásban, mindhármukat kórházban ápolják, kettejük állapota súlyos.

Krasznodarban három házban és egy járműben okoztak kárt az ukrán drónok – erről Venjamin Kondratyev regionális kormányzó számolt be a Telegramon, hozzátéve, hogy személyi sérülés nem történt. Az ukrán erők eltaláltak egy üzemanyagraktárat az Oroszország által bekebelezett kelet-ukrajnai luhanszki régióban szombat hajnalban. Ukrán állítás szerint részben innen látták el üzemanyaggal az orosz hadsereget. A Rovenki városa közelében található üzemanyagraktárat már májusban is ukrán találat érte.

Orosz közlés szerint Ukrajna 10 drónnal támadta a létesítményt szombat hajnalban, közülük nyolcat lelőttek. A dróntámadásnak nincs halálos vagy sebesült áldozata. A tüzet késő délelőtt sikerült eloltani. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erői szombatra virradóra 17 drónt lőttek le Krasznodar, 12-őt Kurszk, kettőt pedig Belgorod felett, és további 16-ot az Azovi-tenger partjainál. (MTI)