Orbán: A migráció növekedésével nőtt az antiszemitizmus, a homofóbia és a nők elleni erőszak

Európár évek óta sújtja a migrációs nyomás – jelentette ki Orbán.

Európát évek óta sújtja a migrációs nyomás – jelentette ki Orbán. A miniszterelnök szerint a külső határokat meg kell védeni, ehhez pedig az Uniónak pénzügyi segítséget kell nyújtania.

2015 óta Magyarország és én is komoly politikai vitákat vívok ebben az ügyben. Eddig minden kísérlet sikertelen volt. Külső hotspotok nélkül nem tudjuk.

Ha egyszer valakit beengedünk, azt nem fogjuk tudni hazaküldeni – tette hozzá a miniszterelnök. Szerinte egyetlen megoldás van: „csak azokat szabad beengedni, akinek előzetesen már erre megadtuk az engedélyt. Az EU menekültügyi rendszere ma nem működik”.

Orbán szerint erősödött az antiszemitizmus, a homofóbia és a nők elleni erőszak a migráció növekedésével. Többen is tiltakoztak Orbán felszólalása ellen, mire a miniszterelnök megismételte kijelentését.

A miniszterelnök bejelentette, a magyar kormány a Schengen Summitok megtartását javasolja, melyek alkalmával a tagállamok rendszeresen egyeztethetnek a határellenőrzésekről. Az év végéig történjen meg Bulgária és Románia schengeni csatlakozása – tette hozzá Orbán Viktor.