„A céljaim világosak, megdönteni Orbán Viktor rendszerét” – mondta a kormányfő keddi tájékoztatóját megzavaró DK-s képviselő

Megszólalt a 444.hu-nak a 19 éves Gyekiczki Márton, a DK érdi önkormányzati képviselője, aki egy váratlan akcióval megszakította kedden Orbán Viktor sajtótájékoztatóját az Európai Parlamentben.

Megszólalt a 444.hu-nak a 19 éves Gyekiczki Márton, a DK érdi önkormányzati képviselője, aki egy váratlan akcióval megszakította kedden Orbán Viktor sajtótájékoztatóját az Európai Parlamentben. A fiatal politikus berohant a terembe, és papírpénzt szórt a miniszterelnök elé, majd nekiszegezte a kérdést, hogy mennyiért adta el a hazát. A miniszterelnök később csak egy „újabb DK-s pojácaként” hivatkozott rá.

Gyekiczki Márton akciójáról elmondta, fel akarta hívni a nemzetközi és a hazai sajtó figyelmét arra, hogy Orbán Viktor kiárusítja a hazát Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és Hszi Csin-ping kínai elnöknek. Szerinte azt érte el vele, hogy nem arról szólnak a hírek, hogy Orbán mit mondott, hanem arról, hogy megzavarták a tájékoztatóját. Szerinte sajnos olyan a politika, hogy az emberek arra figyelnek, ami hangos és látványos.

Hozzátette, miután Orbán testőrei kivezették őt, az EP-rendészet pár perc múlva elengedte őt, mindenféle szankció nélkül.