Újabb izraeli légicsapások érték Bejrútot

Izraeli médiajelentések szerint Háchem Szafieddine, a Hezbollah következő vezetője volt a célpontja péntek éjfélkor a Bejrút déli elővárosában lévő Dahiyehre mért izraeli légicsapásoknak - írja a The Guardian.

Izraeli médiajelentések szerint Háchem Szafieddine, a Hezbollah következő vezetője volt a célpontja péntek éjfélkor a Bejrút déli elővárosában lévő Dahiyehre mért izraeli légicsapásoknak – írja a The Guardian. A Hezbollah nem kommentálta az állításokat.

Szafieddine, a Hezbollah végrehajtó tanácsának vezetője elemzők szerint a legesélyesebb jelölt a Hezbollah korábbi vezetője, Haszan Naszrallah helyére, akit a múlt héten izraeli légicsapásokban megöltek Dahijében.

Pénteken egymást követő hangos robbanások sorozata rázták meg Bejrútot. A képek szerint a légicsapások helyszínéről nagy, vörös füstfelhők szálltak fel.

A BBC cikke szerint a libanoni közegészségügyi minisztérium közölte, hogy az elmúlt 24 órában 37 ember halt meg az izraeli szárazföldi és légi támadásokban, 151 másik pedig megsebesült.