Nyolcan meghaltak egy ukrajnai kórház elleni orosz támadásban

A dróntámadás az északkelet-ukrajnai Szumi városát érte.

Egészségügyi központot ért orosz támadás az északkelet-ukrajnai Szumiban szombat reggel, többen meghaltak, közölte az ukrán belügyminiszter, Ihor Klimenko.

Volodimir Zelenszkij elnök később azt mondta, hogy a halottak száma nyolc, és tizenegyen megsérültek. Hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is kórházakat, civileket támad, ezért erővel békére kell kényszeríteni.

A Szumi város és régió elleni támadások gyakoribbá váltak azóta, hogy az ukrán erők augusztusban hadműveletet indítottak az Oroszországgal szomszédos Kurszki területen, és több tucat települést elfoglaltak. Szumi mindössze 32 kilométerre fekszik az orosz határtól, az orosz erők drónokkal és irányított bombákkal támadják.

Az ukrán légierő korábban szombaton azt közölte, hogy csapatai 73 drónból 69-et lelőttek egy éjszakai támadás során, amelyben két ballisztikus és két cirkálórakétát is bevetettek az oroszok. A történtekkel szinte egy időben az ukrán légvédelem mintegy 15 orosz támadó drónt semmisített meg Kijevben és környékén.