Lövések dördültek el Donald Trump közelében

Az elnökjelölt biztonságban van – közölte a kampánystábja.

„Biztonságban van” Donald Trump, miután a környezetében lövöldözés történt – közölte a republikánus elnökjelölt kampánystábja az Sky News szerint.

További részleteket, mint írták, egyelőre nem közöltek. Az sem teljesen világos, hogy Dondald Trump hol tartózkodik, de a Washington Post és más lapok arról számolnak be, hogy a lövöldözés az elnökjelölt floridai Palm Beachen lévő golfpályája közelében történt. A CNN úgy tudja, hogy a volt elnök az incidens idején  a golfklubjában játszott. A pályát –mint írták – azonnal lezárták egy, az elnökjelölthöz közeli forrás szerint.

Az amerikai titkosszolgálat az X közösségi platformon azt közölte, hogy a Palm Beach megyei seriff hivatalával együttműködve vizsgálják a Trumpot érintő védelmi incidenst. Közlésük szerint szerint az eset helyi idő szerint nem sokkal délután 2 óra előtt történt.

A stábja által kiadott közleményben az áll:

Trump elnök biztonságban van, miután lövések dördültek a közelében. További részleteket egyelőre nem közlünk.

A hivatalába visszatérni szándékozó volt amerikai elnök ellen idén július 13-án merényletkísérletet hajtottak végre a pennsylvaniai Butlerben, miközben egy kampányeseményen beszédet tartott. Donald Trump a pódiumon épp arról szónokolt, hogy mivé lett Amerika azóta, hogy hivatali utóba, Joe Biden átvette tőle az irányítást, amikor váratlanul rálőtt valaki. A volt elnök a fülén sérült meg, később vérző fejjel, de saját lábán hagyta el a helyszínt. A merénylőt a helyszínen lelőtték.