Trump azt ígéri, deportálni fogja a „macskaevő migránsokat” Springfieldből

A republikánus elnökjelölt azt mondja, dühös, amiért a haitiak elfoglalják az ohioi várost.

Donald Trump republikánus elnökjelölt pénteken ígéretet tett arra, hogy tömegével deportálja a haiti migránsokat az ohiói Springfield városából.

A település azután került az elnökválasztási kampány középpontjába, hogy jobboldali online csatornákon terjedni kezdett egy álhír, miszerint a haiti bevándorlók megeszik a helyiek háziállatait. A valótlan állítást Trump az elnökjelölti vitán is megismételte, mondván, a bevándorlók elrabolják az ott élők kutyáit, macskáit és megeszik őket.

„Nagyszabású deportálásokat fogunk végrehajtani az ohiói Springfieldben” – mondta Trump a Los Angeles melletti golfközpontjában tartott pénteki sajtótájékoztatóján. Ugyanezen a napon egy Las Vegas-i nagygyűlésen pedig arról beszélt, mérges, amiért „a haitiak elfoglalják Springfieldet”.

Dühös vagyok amiatt, hogy fiatal amerikai lányokat erőszakolnak meg és gyilkolnak meg kegyetlen, idegen bűnözők, akik nagyon könnyen és nagyon illegálisan érkeznek az országunkba

– tette hozzá.

A mindössze 60 ezer lélekszámú Springfieldben élő 15 ezer haiti lakos többsége legálisan tartózkodik az országban. A város polgármestere, Rob Rue a hirtelen jött figyelem kapcsán azt nyilatkozta az ABC-nek, „segítségre van szükségük, nem gyűlöletre”.

(Reuters)