Kamala Harris egyre inkább lehagyja Trumpot a legfrissebb felmérés szerint

Kamala Harris 45 százalékkal vezet a 41 százalékon álló Donald Trump előtt a Reuters/Ipsos csütörtökön közzétett felmérésében, amely szerint a

Kamala Harris 45 százalékkal vezet a 41 százalékon álló Donald Trump előtt a Reuters/Ipsos csütörtökön közzétett felmérésében, amely szerint a demokrata elnökjelölt új lelkesedést váltott ki a választókból. Harrisnek a regisztrált szavazók körében most mért 4 százalékpontos előnye növekedést jelent, ugyanis a két cég július végi közvélemény-kutatásában még egy százalékkal vezetett Trumppal szemben. Az új felmérés hibahatára 2 százalékpont.

A kutatás szerint Kamala Harris a nők és a latin-amerikaiak körében is növelte támogatottságát, és mind a két csoportban 49 százalékkal vezet Trump 36 százaléknyi támogatottságával szemben. A júliusi Reuters/Ipsos közvélemény-kutatásában Harrisnek 9 százalékpontos előnye volt a nők körében és 6 százalékpontos előnye a spanyolajkúak körében.

Donald Trump a fehér szavazók és a férfiak körében is vezet, mindkettő körben a júliusihoz hasonló különbséggel. Előnye a felsőoktatásbeli végzettséggel nem rendelkező szavazók körében a mostani felmérésben 7 pontra csökkent 14 pontról.

Joe Biden jelenlegi elnök jelöltségtől való visszalépése óta Kamala Harris az országos és a csatatérállamokban végzett felmérésekben is teret nyer Trumppal szemben.

A 24.hu-n nemrég megírtuk, hogy a Harris kampányára érkezett adományok a demokrata jelöltállító konvenció után kilőttek, és már a félmilliárd dollárt is meghaladták. Hosszabban írtunk arról is, hogy amíg a demokraták örömöt próbálnak csempészni a politikába, a republikánusoknál váratlan szövetség formálódik a kampányban.

(via Reuters)