Elsüllyedt egy luxusjacht a szicíliai partoknál

Egy ember meghalt, sokakat keresnek, például egy brit üzletembert is.

22-en voltak annak a luxusjachtnak a fedélzetén, amely Szicília partjainál hajnalban elsüllyedt. Egy ember meghalt, 15 utast kimentettek, akik között van egy egyéves brit kisgyermek is. A Bayesian elnevezésű jachton 22-en tartózkodtak, amikor a viharos időjárás miatt a hajó elsüllyedt. A roncsot 50 méter mélyen találták meg.

Az olasz parti őrség vezeti az eltűntek utáni kutatást, búvárok és helikopterek fürkészik a tengert.

AFP

Az eltűnt személyek között van Mike Lynch brit techvállalkozó. Az 59 éves Lynch egyike annak a négy britnek, akikről bejelentették, hogy eltűntek. A vállalkozó feleségét, Angela Bacarest kimentették. Két amerikai és egy kanadai személy is eltűnt a balesetben. A BBC azt írja, hogy Mike Lynch 18 éves lánya is az eltűntek között van.

„Nagyon erős volt a szél. Számítottunk a rossz időre, de nem ilyen mértékűre” – mondta Szicília székvárosában, Palermóban a parti őrség egyik vezetője a Reuters hírügynökségnek. Az elmúlt napokban a heteken át tartó perzselő hőség után viharok és heves esőzések vonultak át Olaszországon, az árvizek és földcsuszamlások súlyos károkat okoztak az ország északi részén.

Egy közeli hajó kapitánya elmondta, hogy amikor kitört a vihar igyekezett elkerülni az ütközést a Bayesiannal. Karsten Borner közölte, hogy sikerült irányban tartani a hajót, és amikor a viharnak vége lett, nem látták már a Bayesiant, amely elsüllyedt.

A kapitány elmondta, hogy a legénység néhány túlélőt talált egy mentőtutajon, közöttük három súlyos sérültet, valamint egy anyát a csecsemőjével, és a partra szállították őket a parti őrség megérkezése előtt.

(Guardian, BBC)