Joe Biden kifejtette, miért lépett vissza az elnökjelöltségtől

Nincs súlyos egészségügyi problémája.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap elárulta, azért lépett vissza az elnökjelöltségtől, mert attól tartott, hogy a párton belüli viták elvonják a Demokraták figyelmét arról, hogy legnagyobb prioritása Donald Trump legyőzése volt idén novemberben, írja a BBC.

Biden a visszalépését követően először a CBS News-nak adott interjút, amelyben kijelentette: nincs súlyos egészségügyi problémája. Szerinte az elnökjelölti vitán azért teljesített alul, mert beteg volt, de ennek semmi köze az életkorához.

Az amerikai elnök a helyére lépő Kamala Harris mellett kampányol, és mindent megtesz a sikeréért.

Muszáj, muszáj, muszáj legyőznünk Trumpot

– fogalmazott.

Úgy folytatta, ha folytatta volna a kampányát, a verseny a végletekig kiélezett lett volna. Szerinte a párton belül többen úgy gondolták, hogy a személye hátráltatta volna őket a választásokon.

„Aggódtam amiatt, hogyha versenyben maradok, ez lett volna a téma. Arról kérdeznének most, hogy miért mondta Nancy Pelosi azt, más azt. Azt gondoltam, hogy ez figyelemelterelés lenne” – fogalmazott.

Szót ejtett arról is, hogy 2020-ban hidat akart építeni a következő generációhoz, és meg sem tudja mondani, hány éves, egyszerűen nehéz kimondania.

Harris egyébként egyre jobb esélyekkel várja a választást, és már az alelnökjelöltjét is megnevezte, akiről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Honnan szerzi a pénzt Harris és Trump a kampányára?
Az amerikai kampányfinanszírozás és a demokrácia kétszáz éve fonódott össze, és mostanáig csak nagyon ritkán korlátozták. Viszont a jelenlegi elnöki kampánynak van egy fontos újítása.