A rokonoktól gyűjtenek DNS-t a brazil gép 62 áldozatának azonosításához

A brazil polgári védelmi csapatok egész éjjel azon dolgoztak a roncsoknál.

A brazil polgári védelmi csapatok egész éjjel azon dolgoztak, hogy összegyűjtsék a São Paulo közelében pénteken lezuhant repülőgép utasainak maradványait – írta a Guardian.

A balesetben 62 ember vesztette életét.

A helyi kormányzat bejelentése szerint eddig 21 holttestet találtak szombat reggelig, és két áldozatot sikerült a helyszínen azonosítani. Az összes holttestet a São Paulo-i rendőrség hullaházába szállítják.

Pénteken a Voepass regionális légitársaság azt közölte, hogy a gépen 57 utas és négy fős személyzet tartózkodott a baleset idején, de szombaton bejelentették, hogy egy ismeretlen utas is utazott a járattal, így az áldozatok száma 62-re emelkedett.

A hatóságok a holttestek helyzetét, a testek fizikai jellemzőit, a roncsok között talált dokumentumokat és tárgyakat, például mobiltelefonokat használtak fel az azonosítás elősegítésére – mondta Maycon Cristo tűzoltó a becsapódás helyszínén.

Miután ezeket a bizonyítékokat összegyűjtöttük, kivisszük az áldozatokat a roncsból, és a járműbe helyezzük őket

– mondta Cristo.

Az áldozatok hozzátartozóit São Paulóba szállították, hogy genetikai anyagot gyűjtsenek a testrészek DNS-azonosításához, és információkat szerezzenek a halottakról – mondta São Paulo állam kormányának polgári védelmi koordinátora, Henguel Pereira.

Az ATR-72 típusú gép São Paulo felé tartott a Paraná állambeli Cascavelből, és 13:30 körül (1630 GMT) lezuhant Vinhedo városában, São Paulótól 80 kilométerre északnyugatra. .

Az Airbus és a Leonardo közös tulajdonában lévő francia-olasz ATR a 40-70 fős regionális turbólégcsavaros repülőgépek meghatározó gyártója. Az ATR pénteken azt mondta a Reutersnek, hogy szakemberei részt vesznek a baleset kivizsgálásában.