Összeomlott egy szálloda, egy ember meghalt Németországban

Az épületbe a katasztrófavédelem csak nagy körültekintéssel léphet be.

A rendőrség szerint legalább nyolc ember rekedt a romok alatt, és egy ember meghalt miután nagyrészt összeomlott egy szálloda épülete Németországban – írja a Deutsche Welle. A tragédia a Rajna-vidék-Pfalz tartományban található Krövben történt.

A Mosel folyó partján található Kröv, száz kilométerre fekszik Frankfurttól nyugatra. A lakosság tizenegy óra előtt pár perccel értesítette a rendőrséget az esetről, a mentés szerda hajnalban még tartott.

Több embernek sikerült önállóan elhagynia az épületet, őket a mentőszolgálatok és mentális tanácsadók gondozzák

– közölte a rendőrség szerda reggel.

A helyszínen készült felvételek alapján egy épület rongálódott meg. A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írta, többszintes, könnyűszerkezetes épületről van szó, amelynek egyes részei dőltek össze. A földön betontörmeléket láttak, a mentőszolgálat több mentőautóval érkezett a helyszínre.

Az SWR közszolgálati televízió szerint a helyi tűzoltórajok omlásveszély miatt nehezen jutottak be az épületbe, mert fennállt a veszélye annak, hogy az teljesen összeomolhat. Ugyanebből az okból a szomszédos épületekben tartózkodókat ki is menekítették.

A Rheinpfalz című német lap a dpa állami hírügynökségre hivatkozva írta meg, hogy a tragédia idején tizennégy ember tartózkodott az épületben, közülük öten sértetlenül megúszták. A közvetlen szomszédságból harmincegy embert kellett kimenekíteni. A rendőrség a mentést „rendkívül megterhelő műveletnek” nevezte.

A károk miatt rendkívül megerőltető műveletről van szó, hiszen az épületbe a katasztrófavédelem csak nagy körültekintéssel léphet be

– olvasható a rendőrségi jelentésben. Hogy az omlást mi okozta, egyelőre rejtély.