Folytatódtak a zavargások Nagy-Britanniában, a tüntetők egy menedékkérőket elszállásoló hotelt akartak felgyújtani

Legalább 10 rendőr megsérült.

Országszerte folytatódtak a bevándorlásellenes tüntetések Nagy-Britanniában. A zavargók Rotherhamben egy menedékkérőknek szállást adó hotelt próbáltak meg felgyújtani: a Holiday Inn Express előtt mintegy 700, maszkos viselő tüntető gyűlt össze, akik összecsaptak a rendőrökkel. Néhányan fadarabokkal, üvegekkel és székekkel dobolták meg a rendőröket, mások tűzoltókészülékkel fújták le őket.

A dél-yorkshire-i rendőrség közlése szerint legalább 10 rendőr megsérült, egyikük fejsérülés miatt eszméletét vesztette.

A Holiday Inn Expressnél délben kezdődtek a tüntetések, és szinte azonnal zavargásokba torkolltak, amikor a szélsőségesekből álló tömeg betörte az ablakokat és felgyújtotta az épület egyik lépcsőházát. A zavargásról készült felvételeken hallható, ahogy a tüntetők azt skandálják a hotel előtt, hogy „hozzátok ki őket”.

Az erőszakos zavargások azután kezdődtek az országban, hogy Southportban hétfőn egy táncrendezvényen egy ruandai származású 17 éves fiú, Axel Muganwa Rudakubana megölt három kislányt és többeket megsebesített. Ezután a közösségi platformokon kezdetben tévesen az a hír terjedt el, hogy a hétfői késelés elkövetője radikális iszlamista bevándorló volt.

A Guardian szerint Nagy-Britanniában legalább egy tucat városban, többek között Bristolban, Liverpoolban, Manchesterben, Belfastban tartottak tüntetéseket a hétvégén.