Trump: Keresztények, menjetek el szavazni, többet nem kell majd elmennetek!

A republikánus elnökjelölt arról beszélt, hogy a következő választáson már nem kell szavaznia a keresztényeknek, ha most elmennek, mert el lesz intézve.

Donald Trump arról beszélt egy gyűlésen, hogy ha Novemberben megszavazzák, többet nem kell már szavazniuk.

Keresztények, menjetek szavazni. Csak most menjetek el, többet nem kell majd csinálnotok!

– mondta Trump pénteken West Palm Beach-en egy gyűlésen, amit a szélsőjobbos Turning Point Action szervezett.

Tudjátok mit? El lesz intézve, minden rendben lesz. Többet nem kell szavazotok, gyönyörű keresztényeim.

– tette hozzá az elnökjelölt, majd megrázta a fejét, és azt mondta: „Én nem vagyok keresztény”. (Bár ezt nem lehetett tisztán érteni, mondhatta azt is, hogy ő is keresztény, de a nyugati lapok szerint nem ezt mondta.)

Szeretlek titeket, menjetek, el kell menetek szavazni. Négy év múlva már ne kelljen újra szavaznotok. Elintézzük jól, nem kell majd szavaznotok!

– mondta Trump

Trumpot természetesen azonnal kritizálni kezdték a mondataiért, többen azt kérdezték, hogy mi van akkor, ha mégis akarnak szavazni?

Trump a mondatai előtt arról beszélt, hogy megreformálná a választási rendszert, amit azzal kezdene, hogy igazolvánnyal lehetne csak szavazni (Amerikában ez most nem szövetségi szabály). Trump mondatai tehát arra is vonatkozhatnak, hogy a szerinte csalásra alapuló mostani rendszerben kell utoljára elmenniük szavazni.

Kamala Harris kampánya eközben rekordot döntött, egy csütörtök esti Zoom-kampányeseményre összesen 160 ezer ember jelentkezett be, amivel az eddigi legnagyobb Zoom-hívás négyszeresét érték el. Az eseményt kifejezetten fehér nőknek szervezte a Harris-kampány.