Vizsgálati fogságba került Simsik Cynthia feltételezett gyilkosa

A kézilabdázó volt barátja továbbra is tagadja, hogy köze lenne a nő halálához.

A nála lévő iratköteggel takarta el az arcát a sajtó képviselői elől Cs. György, akit péntek délelőtt bilincsben vezettek a Nagyszombati Járási Bíróság elé. A 44 éves férfit ellen különösen súlyos bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás, azzal vádolják, hogy köze lehet a néhai kézilabdázó, a 31 éves Simsik Cynthia halálához.

Az Új Szó beszámolója szerint a több mint kétórás meghallgatás végén a Nagyszombati Járásbíróság bírája a tanúk lehetséges befolyásolása és további bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatást. A döntés azonban nem jogerős, mivel Cs. György – aki egyébként korábban a szlovák Pénzügyi Hatóság bűnügyi hivatalának rendőreként dolgozott – panasszal élt, és továbbra is ragaszkodott az ártatlanságához. Az áldozat apja korábban azt mondta, reméli, hogy a férfi előzetesbe kerül, ha nem így lesz, akkor szerinte az ő élete is veszélybe kerülhet.

Simsik Cyntia eltűnését múlt héten szerdán jelentették a hozzátartozói. Pár nappal később a rendőrök megtalálták a lány holttestét, a helyi sajtó szerint egy műanyag zacskóba csavarva. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját. Róla a sportoló édesapja azt mondta, gyakorlatilag cselédként tartotta a lányát a közös otthonukban.

A férfi ügyvédje azt mondta, védence azért tett bejelentést a rendőrségen, hogy tisztázza a történteket. Hozzátette, a gyanúsított a nő eltűnését követő öt napban sokk hatása alatt cselekedett. „Látta őt, ahol volt, megrémült, és nem emlékszik más körülményekre. Egyértelműen tagadja, hogy megfojtotta volna” – mondta el a sajtó érdeklődésére az ügyvéd.