Közel a megállapodás a gázai tűzszünetről az amerikai kormány szerint

Közel a megállapodás a tűzszünetről és a Gázai övezetben fogva tartott túszok egy részének szabadon bocsátásáról, a tárgyalások befejező szakaszukban vannak – közölte szerdán az amerikai kormány névtelenül nyilatkozó illetékese a Reuters hírügynökséggel.

Közel a megállapodás a tűzszünetről és a Gázai övezetben fogva tartott túszok egy részének szabadon bocsátásáról, a tárgyalások befejező szakaszukban vannak – közölte szerdán az amerikai kormány névtelenül nyilatkozó illetékese a Reuters hírügynökséggel. Joe Biden amerikai elnök és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön tekintik át a még tisztázandó pontokat – tette hozzá.

A forrás, aki még az amerikai és izraeli fél közötti megbeszélés előtt tájékoztatta az újságírókat, azt mondta, a fennmaradó akadályok áthidalhatóak, jövő héten pedig további találkozókat tartanak annak érdekében, hogy Izrael és a Hamász megállapodásra jusson. A tervezett megállapodás értelmében hathetes tűzszünetre kerülne sor, cserébe a túszok közül a nőket, idős férfiakat és sebesülteket negyvenkét napon belül szabadon kell bocsátani.

 Ez most teljesen másmilyen tárgyalás, mint az alig egy hónappal ezelőtti, amikor több, alapjaiban áthidalhatatlan kérdés merült fel

– értékelte a helyzetet az amerikai forrás.