Wizz Air: legalább három órával a tervezett indulás előtt érkezzenek meg az utasok a repülőtérre

A globális informatikai üzemszünet őket is érinti.

A Wizz Air, a többi légitársasághoz hasonlóan, rendkívüli technikai kihívással találta magát szemben nemzetközi informatikai partnere rendszerének leállását követően. Az informatikai rendszer kiesése miatt előfordulhat, hogy a Wizz Air utasai fennakadásokat tapasztalhatnak a légitársaság nemzetközi hálózatán, a weboldal és a mobilalkalmazás elérhetősége átmenetileg szünetelhet, áll a cég közleményében.

Mint írták, jelenleg az alábbi internetes szolgáltatások nem elérhetők a Wizz Air rendszerében:

Az üzemszünet ideje alatt minden utas számára ingyenes a repülőtéri utasfelvétel. A légitársaság azt tanácsolja utasainak, hogy legalább 3 órával a tervezett indulás előtt érkezzenek meg a repülőtérre, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés elvégzésére, valamint a repülőtéri egészségügyi és biztonsági intézkedésekre, ahol ez szükséges.

Köszönjük utasaink megértését és együttműködését a globális informatikai üzemszünettel kapcsolatban. A Wizz Air továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy utasait a lehető legkevesebb fennakadás érje utazásuk során

– jelezték.

Korábban már a Budapest Airport is figyelmeztetett, hogy torlódás alakulhat ki a reptéren.

Az informatikai káoszról itt olvashat bővebben folyamatosan frissülő cikkünkben.