Nem engedélyezték Magyar Péter pódiumbeszélgetését a Gombaszögi Nyári Táborban

Csak ha Orbán Viktor is fellépne vele, de legalább Deutsch Tamás.

A Gombaszögi Nyári Táborba hívta egy szombati pódiumbeszélgetésre Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét a szlovákiai magyar hírportál, az Új Szó, ahol a lap szerkesztője vele és Grendel Gábor szlovákiai parlamenti képviselővel beszélgetett volna. Ez azonban a szervezők „furcsa kéréseinek” köszönhetően meghiúsult.

„Mindkét fél elfogadta a meghívásunkat, de a tábor szervezői nem találták jónak ezt a párosítást” – mondta a Paraméternek Czímer Gábor, aki a beszélgetést vezette volna.

Szerinte a szervezők irreális feltételeket támasztottak: a Tisza párt vezetőjének fellépését csak Orbán Viktorral miniszterelnökkel, vagy esetleg Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, a párt EP-képviselői csoportjának vezetőjével közösen engedélyezték volna. Az, hogy Orbán egy ellenzéki politikussal egy színpadra álljon, az teljesen elképzelhetetlen, de a szervezők megkeresték azért Deutsch Tamást, akinek aznap szintén Gombaszögön lesz jelenése. Ő azzal utasította vissza a felkérést, hogy lesz egy fellépése a nyári táborban, de még egy beszélgetésre nem lesz ideje.

Ezután a tábor szervezői további fideszes EP-képviselőket javasoltak, de az Új Szó ebbe már nem ment bele.

Szerkesztőségünk vezetése úgy látta, a rendezvény szervezői által tett ezen javaslatoknak már nincs értelme, az ilyesmibe már nem megyünk bele. Amiatt, hogy a szervezők így viszonyultak Magyar Péter és Grendel Gábor meghívásához, az Új Szó idén távol marad a Gombaszögi Nyári Táborban való szerepléstől, szerkesztőségünk az összes tervezett programpontját, beszélgetését lemondta

– írta az Új Szó.

A szlovákiai tábor főszervezője, Nászaly Gábor a lapnak adott nyilatkozatában arról ír, Grendel és Magyar is szívesen látott vendég Gombaszögön, de csak más-más vitapartnerrel párosítva. Nászaly ezt egyebek  mellett azzal magyarázta, hogy az érintetteknek például azonos tisztséget kell betöltenie, vagy „az elért eredményeik nagyságrendjének” is azonosnak kellene lennie. Majd azt fejtegette, hogy szerintük nemcsak a vendégek párosításában, hanem az előrejelzett témában, az ellenzéki politizálás lehetőségeiben sincs elég „potenciál”.