Régóta keresett brit fiatal holttestét találhatták meg Tenerifén

A Teneriféről egy hónapja eltűnt Jay Slater földi maradványai kerülhettek elő.

Emberi maradványokat talált a a tenerifei polgárőrség hétfőn reggel a sziget északnyugati részén. A spanyol rendőrség közleménye szerint a bizonyítékok azt mutatják, hogy az egy hónapja Tenerifén eltűnt brit tinédzser, Jay Slater holttestét találták meg – írta mások mellett a Sky News. A Canarias Radio beszámolója szerint a polgárőrség Masca falu térségében találta meg a holttestet.

A terület, ahol a maradványokat találták, Tenerife északnyugati részén található. Zord, hegyvidéki táj ez, távol a déli tengerparti üdülőhelyek nyüzsgő éjszakai életétől. Az előzetes vizsgálatok balesetre vagy zuhanásra utalnak.

A 19 éves Slater utoljára akkor hallatott magáról, amikor gyalogszerrel indult vissza a sziget északi részéből a déli üdülőövezetbe – ez az út gyalog körülbelül tizenegy órás lett volna.

A fiatal férfi a barátaival még június 13-án repült a spanyol szigetre, hogy három nappal később részt vegyen egy zenei fesztiválon. Jay Slater június 17-én reggel fél kilenckor felhívta barátnőjét, hogy elmondja: lekéste a buszt, a telefonjának akkumulátora 1%-on áll, és megvágta a lábát egy kaktusszal. A Guardian korábbi cikke szerint mielőtt lemerült volna a telefonja, Jay Slater egy barátjával bonyolított videóhívást. Neki arról beszélt, hogy eltévedt, szomjas, és hogy a telefonja hamarosan lemerül.

A fiút később kutyás hegyi mentőcsapatok, drónok és helikopterek keresték – eredménytelenül.