Magyar Péter a lerakétázott kijevi gyermekkórháznál: Lehet diktátortól diktátorig repülni, vagy lehet konkrét lépéseket tenni

A létesítmény igazgatója úgy gondolja, Magyar a barátjuk.

A magyar nép érti, és tudja, hogy Ukrajnának joga van megóvni a területét, ezt mondta Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke csütörtökön a rakétatalálatot kapott kijevi gyermekkórház igazgatójának csütörtökön a helyszínen.

Magyar Péter őszinte részvétét fejezte ki a magyar nép nevében a történtek miatt, írja a Telex. Rámutatott: a rakétacsapás egy olyan részleget érintett, ahol a transzplantációra váró, gyomorbeteg gyerekek tartózkodtak. Az igazgató erre azt mondta, hogy a rakétacsapás napján ketten haltak meg itt, az egyikük egy orvos volt, aki leengedte az óvóhelyre a gyerekeket, majd visszament megnézni, hogy maradt-e még valaki, a másikuk pedig egy civil, aki a parkolóban tartózkodott. Összesen nagyjából 300 ember sérült meg, négyen súlyos állapotban vannak. Szerinte ez a rakéta direkt ide lett célozva, és a támadás a teljes infrastruktúrát megbénította, nem volt víz, és elment az áram is, ami miatt az oxigénellátás is megállt.

Az igazgató azt mondta, Ukrajnának békére és barátokra van szüksége, és hozzátette, úgy gondolja, Magyar a barátjuk. A politikus erre úgy reagált, hogy ők is szeretnének mielőbbi békét és a barátságukat ajánlják. Végül arról beszélt, hogy mindenkit a tettei minősítenek, a Tisza Párt ukrajnai missziója pedig azt bizonyítja, hogy a békét támogatják, elítélik a háborút, ugyanakkor elítélik az orosz agressziót, a háborús bűncselekményeket.

Mint mondta, ugyanúgy békét szeretnének, mint a világ nagy része, de ehhez szerinte tettek kellenek.

Lehet persze luxusrepülőkkel diktátortól diktátorig repülni, és olyan tárgyalásokat folytatni, amelynek a tartalmáról igazából senki nem tud, vagy lehet konkrét lépéseket tenni

– mondta Magyar, hozzátéve, hogy ők a konkrét tettekben hisznek, és ezekkel lehet elérni a békét.

Szerinte ezzel a látogatással bebizonyították „az ukrán testvéreinknek, és az ukrajnai magyaroknak, hogy számíthatnak Magyarországra, amikor a rossz és a jó között kell választani.”

Moszkva egyébként azt állítja, hogy ukrán légvédelmi rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat.

Kapcsolódó