Tömegverekedés tört ki az ülőhelyek miatt a Ryanair egyik gépén

Káosz a levegőben, három felvonásban.

Tömegverekedésbe fulladt egy helycsere miatt indult vita a Ryanair Marokkóból Londonba tartó járatán múlt héten, ami miatt a gépnek mindössze 36 perccel az indulás után le kellett szállnia Marrákesben, írta a Daily Mail. Egy utastérben készült videón az is látható-hallható, ahogy az utasok üvöltöznek egymással, miközben az ideges kabinszemélyzet próbálja lenyugtatni őket.

Verekedésbe akkor torkollott a helyzet, amikor egy család megkért egy másikat, hogy cseréljenek ülőhelyeket. Egy szemtanú beszámolója szerint egy húszas évei végén járó férfi kért meg egy utast, üljön arrébb, hogy a felesége és a gyerekei mellé ülhessen. A nő, aki a saját lányával ült, viszont nem volt hajlandó átülni a férfi kedvéért, aki erre feldühödött, és fenyegetni kezdte őt.

A repülő a vita ellenére gond nélkül felszállt, de a biztonsági öv jelzés kikapcsolásánál a nő férje a felesége védelmére kelt. A két férfi ütni kezdte egymást, a személyzet pedig sikertelenül próbált véget vetni ennek. Az egyik család egy nagyobb csoporttal utazott, és nemsokára többen is csatlakoztak a verekedéshez. Marrákesben rendőrök várták a gépet, és leszállították a kilenc érintett embert.

A bonyodalmak ezzel azonban még nem értek véget: egy másik utas a verekedés alatt rosszul lett, és repülés közben oxigént kellett neki adni. Landolás után az orvosok ellátták, és megállapították, hogy nem alkalmas a repülésre, ő ezután szidalmazni kezdte az utaskísérőket, és nem akart leszállni. Végül őt is rendőrök vitték le a repülőről.

A rendbontók eltávolításával két óra telt el, amivel a személyzet elérte a napi maximális munkaidejét, így minden utasnak le kellett szállnia gépről, buszra szállították, majd egy szállodába vitték őket az éjszakára. Viszont hiába tették át őket egy másnapi járatra, az is törölve lett később és végül csak csütörtök este érkeztek meg Londonba.

A Ryanair a brit lapnak adott válaszában elnézést kért az utasoktól a rendbontók által okozott kellemetlenségekért és a késésért.