Sokat lépett előre Budapest az élhető nagyvárosok listáján

Bécs viszont továbbra is őrzi az első helyét.

Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok közé került a legjobb életminőséget nyújtó nagyvárosok rangsorában, miközben Bécs továbbra is őrzi az első helyét – derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) legfrissebb listájából, ami az idén is 173 nagyváros életminőségét vetette össze a stabilitás, egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából – írja a hvg.hu.

Az élhetőségi listán az osztrák főváros a megszerezhető 100-ból 98,4 pontot érdemelt ki, ezzel Bécs egymás után harmadszor vezeti a világ nagyvárosainak élhetőségi listáját. A tízes élmezőnybe tartozik még

Budapest a megszerezhető száz pontból 92-t gyűjtött, és így hét helyet előrelépve a 32. helyre került, ezzel pedig abba a mezőnybe került, amelynek a helyezései a listán a legnagyobb mértékben javultak az elmúlt tizenkét hónapban. A legnagyobb mértékben Tel-Aviv esett vissza: az idei EIU-listán az izraeli nagyváros 70,7 ponttal a 112. helyre került, 20 hellyel alacsonyabbra a tavalyi helyezésnél – írja a hvg.hu.