Trump épp a szótévesztések miatt poénkodott Bidenen, amikor eltévesztette saját orvosa nevét

Donald Trump rosszkor titulálta Jonhsonnak az által állítólag nagyon kedvelt Jacksont.

Donald Trump az utóbbi időben nagy teret szentel beszédeiben annak, hogy riválisát, a 81 éves Joe Bident kognitív fogyatékosnak gúnyolja verbális botlásai miatt.

Szombat este a Michigan állambeli Detroitban is így történt. A brit Guardian beszámolója szerint a 78. életévét éppen betöltő Trump a Turning Point Action jobboldali csoporthoz intézett beszédében viccelődött azzal, hogy Biden már nem tudja, mit jelent az infláció szó, és felszólította, hogy végezzen el egy olyan kognitív tesztet, amilyet ő is megcsinált, amikor a Fehér Ház lakója volt.

Trump arról beszélt hallgatóságának, hogy az akkori elnöki orvosa tanácsára, akit Ronny Johnson republikánus kongresszusi képviselőnek nevezett, elvégezte a tesztet, és kiválóan teljesített.

Ő volt a Fehér Ház orvosa, és azt mondta, hogy én vagyok a történelem legegészségesebb elnöke, úgy érzi. Szóval nagyon megkedveltem őt

– mondta Ronny Johnsonról Trump, csakhogy az általa nagyon kedvelt orvos-politikust nem Jonhsonnak, hanem Ronny Jacksonnak hívják.

Ronny Jackson Texas egyik kongresszusi körzetét képviseli, és Trump egyik leghűségesebb szószólója, mióta 2021-ben bekerült a képviselőházba.

Trump szombat esti félresikerült tréfája azonnal elterjedt a közösségi médiában, és Biden csapata sem hagyta a ziccert, hogy visszavágjon.

Tény, hogy Jackson az elmúlt három évben többször is felhozta a teszt-témát az amerikai sajtóban.

A Fehér Házban dolgoztam a Bush-adminisztráció, az Obama-adminisztráció és a Trump-adminisztráció idején. 14 évig dolgoztam a Fehér Ház orvosaként. Pontosan tudom, milyen szellemi és fizikai igénybevételt jelent ez a munka, és úgy vélem, ország-világ számára egyértelmű és világos, hogy Biden elnök jelenleg nincs olyan szellemi állapotban, hogy ellássa a munkáját. Egyre rosszabb és rosszabb bőrben van

– fogalmazott 2022-ben a Trump-támogató orvos.