Árvíz, tengerészgyalogosok, Putyin, Messi kutya, pelikánok a hét képein

A május 10. és 17. közötti időszak eseményeiből állítottuk össze fotógalériánkat.
Chip Somodevilla / Getty Images - Elsőéves tengerészeti akadémiai hallgatók emberi piramist építenek a Herndon-emlékmű köré 2024. május 15-én a marylandi Annapolisban.
LUIS TATO / AFP - A Kenyai Nemzeti Ifjúsági Szolgálat (NYS) egy tagja helyiekkel egy összeomlott épület romjain Nairobiban. Az afrikai országban több száz ember halt meg az esőzések miatt. A lakosságot a kolera és egyéb hasmenéses megbetegedések is sújtják.
Nelson ALMEIDA / AFP - A viharok és az árvizek miatt csaknem 340 ezren költöztek el a brazíliai Rio Grande do Sul államban. A 2024. május 12-én készült képen a BR-116-os út látható.
Sam Yeh / AFP - Kuo Kuo Wen, a kormányzó Demokratikus Progresszív Párt (DPP) képviselője igyekszik megakadályozni, hogy egy ellenzéki politikus előadja szónoklatát a tajpeji parlamentben 2024. május 17-én. Az ellenzék nagyobb ellenőrzési jogköröket követel a parlamentnek a kormány felett.
Ishara S. Kodikara / AFP - Nők esernyővel a Galle Face sétányon Srí Lankán, Colombóban 2024. május 14-én.
AFP - Gázai övezet, Rafah, 2024. május 13-án.
Mikhail METZEL / POOL / AFP - A Szputnyik orosz állami ügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök a Pekingben 2024. május 16-án.
VCG / Getty Images - Messi kutya a megnyitó ünnepség vörös szőnyegén a 77. Cannes-i Filmfesztiválon 2024. május 14-én.
Scott Olson / Getty Images - „Hozzátok őket haza” – a sajtóbeszámolók szerint ezt kiabálta a képen látható Izraelt támogató férfi a palesztinbarát aktivistáknak 2024. május 14-én Chicagóban, Izrael függetlensége kikiáltásának ünnepén.
Mario Tama / Getty Images - Beteg barna pelikánok gyógyulnak a kaliforniai Huntington Beachen a megyei vizes és vadvilág gondozási központban 2024. május 14-én .
Vlagyimir NIKOLAJEV / AFP - Északi fény világítja be az éjszakai égboltot Novoszibirszk térségében 2024. május 12-én kora reggel.
Vlada Liberova / Libkos / Getty Images - Tüzet oltanak egy orosz légicsapást követően 2024. május 14-én az ukrajnai Harkiv közelében.
TIMOTHY A. CLARY / AFP - Egy Bergamasco juhászkutya a 148 éves Westminster Kennel Club kutyakiállításon a New York-i Arthur Ashe Stadionban 2024. május 13-án.