A béke kormánya katonai megállapodást írt alá az Egyesült Arab Emírségekkel

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint mindent megtesznek a békéért.

Katonai és védelmi ipari együttműködési megállapodást írt alá Magyarország az Egyesült Arab Emírségekkel, jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei védelmi ügyekért felelős államminiszterrel tárgyalt a lehetőségekről.

Szalay-Bobrovniczky szerint a megállapodás aláírásával hivatalosan is megkezdődhet a két ország közötti katonai együttműködés egyeztetése. A miniszter szerint fontos az országok közötti védelmi képességek megismerése, valamint a kutatás-fejlesztés és innovációs téren a közös területek azonosítása.

Az itt aláírt együttműködés segíthet abban, hogy a modern eszközökkel felszerelt, kiválóan képzett katonákból álló Magyar Honvédség ütőképessége, elrettentő ereje megkérdőjelezhetetlen legyen, garantálja Magyarország biztonságát, a hadiipar pedig egyben hozzájáruljon a gazdasági növekedéshez is

– mondta a miniszter, hozzátéve, hogy „a háborúk korában Magyarország mindent megtesz a békéért”.

A miniszter hangsúlyozta: a kapcsolat erősítése az Arab-öböl térségének egyik meghatározó gazdasági és katonai erejével rendelkező Egyesült Arab Emírségekkel kiegészítheti a magyar haderőfejlesztési programot, legyen szó a hadicélú kutatásokról és innovációról vagy akár katonai eszközök gyártásáról.