Légitámadást hajtott végre egy kórház ellen az izraeli hadsereg, két halottról számoltak be

Légicsapást hajtott végre az izraeli hadsereg a Gázai övezetben található Al Aksza kórháznál.

Légicsapást hajtott végre az izraeli hadsereg a Gázai övezetben található Al Aksza kórháznál. A hadsereg vasárnapi közlése szerint a palesztin Iszlám Dzsihád által működtetett állítólagos parancsnoki központ ellen hajtottak  végre támadást a kórház udvarán.

A parancsnoki központra és a terroristákra pontos csapást mértek, hogy a kórház területén tartózkodó, nem érintett civileknek minél kevesebb kárt okozzanak. Az al Aksza kórház épülete nem sérült meg, és a működését sem befolyásolták

– idézte a Guardian a hadsereg közleményét hozzátéve, hogy annak hitelességét ellenőrizni nem tudták.

Valamivel korábban az Al Jazeera hírportál arról számolt be, hogy a kórház közelében egy újságírók által használt pavilont ért izraeli légitámadás.

Az első jelentések szerint a médiasátort ért támadásban két palesztin meghalt és több újságíró megsebesült. Őket az Al Aksza kórházba szállították.

Izrael szerint a gázai kórházakat a Hamász és más militáns csoportok bázisként használják, és állításaik alátámasztása céljából rendszeresen videókat és képeket közölnek. A Hamász és a kórházak személyzete azonban következetesen tagadja ezt.