Dél-Gáza legmagasabb toronyházát támadták izraeli gépek az egyiptomi határ közelében

Izrael szombaton csapást mért a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah egyik legmagasabb, az egyiptomi határnál lévő toronyházára - jelentette a Reuters hírügynökség helyi lakosok beszámolója alapján.

Izrael szombaton csapást mért a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah egyik legmagasabb, az egyiptomi határnál lévő toronyházára – jelentette a Reuters hírügynökség helyi lakosok beszámolója alapján.

Az egyiptomi határtól mintegy ötszáz méterre lévő 12 emeletes épület megrongálódott a támadás során, több tucat lakás vált lakhatatlanná. Áldozatokról nem érkeztek jelentések. Az épület mintegy 300 lakója közül az egyik a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Izrael részéről figyelmeztetés érkezett a csapás előtt 30 perccel.

Ciszjordániában, a másik palesztinok által lakott területen, a korlátozott autonómiával rendelkező Palesztin Hatóságot vezető Fatah párt egyik rafahi tisztségviselője fejtette ki, hogy szerinte a toronyház elleni támadás egy közelgő izraeli invázió jeleként értelmezhető. Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a Reuters hírügynökségnek az incidenssel kapcsolatban feltett kérdésére. Rafah és környéke a Gázai övezet északi részéről az izraeli hadműveletek elől elmenekült mintegy egymillió palesztin lakosnak ad otthont.