Húti rakétákra csapott le éjszaka az Egyesült Államok

Újabb csapásokat hajtott végre Jemenben az amerikai hadsereg szerdán kora hajnalban.

Újabb csapásokat hajtott végre Jemenben az amerikai hadsereg szerdán kora hajnalban. Olyan hajók ellen indítható két húti rakéták semmisítettek meg, amelyeket indításra készítettek elő a Vörös-tenger felé – ismertette közleményében az amerikai hadsereg.

A megelőző csapásokat helyi idő szerint nagyjából hajnali 2:30-kor hajtották végre.

Az amerikai erők azonosították a rakétákat Jemen hútik által ellenőrzött területein, és megállapították, hogy azok közvetlen fenyegetést jelentenek a kereskedelmi hajókra és a térségben tartózkodó amerikai haditengerészeti hajókra

– olvasható az amerikai hadsereg központi parancsnokságának közleményében.

Mióta az Egyesült Államok január 11-én megkezdte a jemeni húthi katonai létesítmények elleni támadásokat, a Pentagon szerint több mint 25 rakétaindító, illetve -elhelyező létesítményt és több mint 20 rakétát semmisítettek meg vagy tettek működésképtelenné.

A Jemen legnépesebb területeit ellenőrző hútik azt állítják, hogy támadásaikat a palesztinokkal való szolidaritás jegyében hajtják végre. A támadások azonban megzavarták a globális kereskedelmi hajózást, és súlyosbodó aggodalmakat ébresztettek, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború destabilizálhatja a Közel-Keletet.

(reuters)