Szökésben van két magyar, akiket két egymást követő napon kaptak lopáson Ausztriában

Egy 29 éves és egy 56 éves magyart fogtak el, de nem tartóztatták le őket, így megléptek.

Motorkerékpárt lopott két magyar Ausztriában. Elfogták, majd elengedték őket, de másnap már újra loptak – szúrta ki a Kronen Zeitung cikkét az rtl.hu. Az osztrák lap cikke szerint a kevesebb mint háromszáz lelkes kis településen egy 41 éves nő vette észre, hogy eltűnt a garázsából a motorja, miután egy magyar furgon tűnt fel a faluban.

A nő gyorsan autóba szállt, hogy megkeresse a furgont, és végül sikerrel is járt. A Kronen cikke szerint egy 29 éves és egy 56 éves magyart fogtak el. A furgonban pedig a motor mellett több más olyan tárgyat találtak, ami a gyanú szerint lopott lehetett.

A lap szerint ezután a meglepetés egy nappal később érkezett. Szombaton, nem sokkal dél után, a két magyart a szintén tiroli Leisachban érték tetten lopás közben. A rendőrséget szomszédok értesítették, és a leinzi rendőrök őrizetbe is vették őket. Járművükben a lap cikke szerint „gyanús rakományt” találtak: egyebek mellett padlólemezt, két kerékpárt, egy láncfűrészt és egy fűnyírót.

A két gyanúsítottat kihallgatták, és nyomozást indítottak ellenük, de nem helyezték őket előzetes letartóztatásba, és az innsbrucki ügyészség közlése szerint szökésben vannak.